buah aty bl0gku (:

(,")Assalamualaikum...welc0me to blog missmanjecinte..0rait..akaQII..adekII..abgII..yg chumell+ensem..jangan lupe follow arera keyh..i'm follow u back(",)

"AKU BUKAN TOMB0Y"

 ASSALAMUALAIKUM ^_^

0ke...ari nie..ara nak cterw pasai pea yew..hmm..
hah..ara dah lame x hang 0ut nan kwn2..s0...
ari sabtu ari uhh..ara kuar g mines jew...(:
s0n0k2...hmm..kuar..tgk wyg n jejaLan...
ara sampai lmbt...s0..sempat lha..tgk...
Filem"AKU BUKAN T0MB0Y"
best lha cterw nieyh..kelakar...
mcm2 lha....nak taw..serba sedikit tntang cterw dye...
hah...k0wg bce lha p0st nie sampai abes...
nnty bru lha tawww (:

 
"Dalam cerita ini, ada sekumpulan pengkid cuba memikat Scha yang memegang watak tomboy. Terus-terang saya katakan anda pasti anda akan terkejut dengan penampilan Zarina AF kerana ia sangat berbeza daripada diri sebenar Zarina,"kata Syamsul.
 
"Saya sendiri memegang watak Burn, seorang jejaka pemalu dan nerd. Tak ada scene romantik yang melampau dan ia berkisarkan percintaan antara jejaka nerd dan tomboy lakonan Scha Al Yahya.
Shaheizy pula menghidupkan watak Salesman (Harry) yang gila-gila. Dia juga berperanan sebagai pencabar utama Burn dalam merebut cinta Farisa @ Eisha. Untuk OST atau lagu-lagu yang terdapat dalam Aku bukan Tomboy pula menggunakan ciptaan James Baum.


Pelakon yang menjayakan filem Aku Bukan Tomboy ini adalah Harun Salim Bachik,Scha Al-Yahya, Sam Shaheizy, Eira Syazira, sheera Iskandar, Salina Saibi, Zarina and Syamsul sendiri.


Filem Aku Bukan Tomboy mengisahkan tentang si gadis Tomboy  Farisa yang dibesarkan oleh bapanya selepas kehilangan ibunya sejak kecil. Di sebalik hati seorang gadis tomboy ini dia turut menyimpan hati kepada seorang lelaki, sama seperti perempuan normal yang lain. Akhirnya, tanpa disedari dia berada dalam percitaan tiga segi di antara 2 jejaka iaitu Harry dan Burn.


Di samping mengharungi lamunan percintaan dengan Harry dan Burn, Farisa turut tidak terlepas dari kecaman dan gangguan golongan ‘pengkid’ seperti Bell dan Sam. Farisa rupa-rupanya menjadi rebutan kepada Bell dan Sam yang mahu menjalinkan hubungan intim dengannya seperti pasangan bercinta. Farisa bosan dan rimas kerana enggan terjebak dengan hubungan songsang.
Farisa dan Burn semakin rapat,Burn membawa Farisa bertemu dengan kedua-dua orang tuanya untuk mendapat restu hubungan meraka,tetapi itu sume hanyalah angan2..kedua-dua orang tuanya tidak suka dengan Farisa.Farisa sangat sedih kerana dihina dan dicaci oleh ibu Burn.Harry pula masih mengharap cinta nya diterima..(:


0ke..hah..k0wg nak thu lebih lanjut pasal filem ini..apelagy..pg larh serbu cinema yang t'dekat..yang ja0h p0wn,,b0leyh jugak (:

No comments:

Post a Comment

Photobucket